Coaching

 "Ik veroorzaak een rimpeling en draag bij aan het kantelen van processen" (vrij naar Roosengaard)

Coaching is maatwerk, altijd gericht op wie de cliënt is en wat hij nodig heeft. Het doel is inzicht krijgen in eigen functioneren om van daaruit verdere stappen te nemen die nodig zijn om van wens naar werkelijkheid te gaan. De ondersteuning van dit proces met creatieve werkvormen levert krachtige beelden op die tot nieuwe inzichten leiden. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar datgene wat belemmert in het dagelijks leven of het verrichten van werkzaamheden. Door groeiend inzicht in het ieders zelf, wordt er ruimte gecreëerd om weer verder te gaan. Als coach begeleid ik mensen op hun weg naar het (her)vinden van glans, waarnemen vanuit verwondering en het inzetten van een proces van transformatie.

Ik heb mijn Post-HBO lifecoachingsopleiding gevolgd bij het Atma instituut, een voormalige hypnotherapie opleiding. Dat betekent dat ik beschik over coachingstechnieken en therapeutische kennis die de reguliere coachingsopleiding overstijgen en bij Atma wel aangeboden en getoetst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruikmaken van Voice dialog en het werken met subpersoonlijkheden, cognitieve gedragstherapie of lichaamsgerichte therapie. 

Al naar gelang de hulpvraag van de cliënt, kan worden gekozen welke werkvormen of technieken helpend zijn om het probleem op te lossen.

Voor jongerencoaching, klik hier.

Mind@scapes is gevestigd in het centrum van Schiedam en zeer goed bereikbaar met metro, trein en tram.

Tarieven.

De tarieven voor particulieren bedragen € 75,- per sessie, incl BTW. Een sessie duurt ca 75 minuten. Het aantal sessies bedraagt minimaal 3 en in overleg wordt er gekeken of er meer sessies nodig zijn. Voor mensen met een beperkt inkomen zijn in overleg aangepaste tarieven mogelijk. 

 

Werkwijze individuele sessies

Ik maak gebruik van verschillende (life-)coachingstechnieken, met indien passend en gewenst,  beeldende werkvormen, creatieve therapie. Voor meer informatie over Life coaching, zie de link in de zijbalk.

Na een eerste (gratis) kennismakingsgesprek waarin we het probleem, de belemmering of hulpvraag en het doel van de coachingssessies bespreken en onderzoeken, besluiten we of we een serie coachingssessies met elkaar aangaan. De behoefte en de hulpvraag van de cliënt staan centraal en de gesprekken en werkvormen zijn er op gericht dat er meer rust en ruimte gecreëerd in het innerlijk wezen van de cliënt en er helderheid en inzicht ontstaat van waaruit men verder kan. Naast het verkrijgen van inzichten, wordt er ook aan acceptatie van, en liefde voor het zelf gewerkt. Van binnenuit kunnen deze kwaliteiten dan naar buiten stralen en glans genereren.  

Coaching biedt ondersteuning in het nader ingaan op levensvragen, ervaringsvragen en/of zingevingsvragen.

 

 

 

   

  Coachingstechnieken en -vormen:

  Life-coaching (basis)

  Jongerencoaching

  Coaching & Kunst 

  loopbaancoaching     

  Lees meer over Life-coaching    Voor contact kun je gebruik maken van het contactformulier of bellen met 010 2104362