Coaching voor jongeren


Als je jong bent kun je tegen dingen aanlopen, kunnen er gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die je geraakt hebben en die je wilt verwerken of er zijn (beroeps)keuzes die je moet maken en die lastig zijn.

Dan kan hulp en ondersteuning nodig zijn. 

Vanuit mijn jarenlange ervaring als docent in het voortgezet onderwijs ben ik gespecialiseerd in jongeren, hun belevingswereld, zaken die spelen rondom deze leeftijd, en ook de maatschappelijke context waarin ze moeten functioneren is een factor die mijn dagelijkse praktijk vormt.

Ik kan jongeren (14 tot ca 20 jaar) ondersteunen in de volgende zaken:

  • Loopbaanoriëntatie en begeleiding
  • Verlies 
  • Neerslachtigheid en gedeprimeerde gevoelens
  • Faalangst en prestatiedruk
  • Pesten, een pestverleden.

Loopbaanoriëntatie- en begeleiding

Kiezen welke vervolgopleiding je wilt gaan doen is moeilijk als je jong bent. Wie ben je, wat wil je en kun je, wat past bij jou? Wat zijn je kwaliteiten, je talenten en je valkuilen? Als docent loopbaanbegeleiding heb ik veel ervaring in het begeleiden van jongeren in het maken van die keuze en ondersteun ik je in deze zoektocht waarbij we gebruik maken van handige tools en de GROW methode, waarbij je je oriënteert op wat voor jou een passende opleiding zou kunnen zijn. Een relatief kort en praktisch traject met een uitkomst waarmee je verder kunt je loopbaan in. 

Kosten: € 300,- incl BTW. Aan dit traject zit wat thuiswerk verbonden, een intakegesprek en drie sessies van ca. anderhalf uur. Iedere extra sessie kost € 50,- en duurt een uur, met een maximum van twee extra sessies tegen gereduceerd tarief.

Verlies (en rouw)

Je hebt iemand die je dierbaar was verloren en je weet niet waar je heen kunt met je verdriet. Je wilt de mensen om je heen er niet mee lastig vallen, zij hebben het soms zelf al moeilijk genoeg. De gevoelens die je hebt, maken het niet altijd makkelijker. Soms voel je niks terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Sommige jongeren zijn kwaad, andere jongeren zijn verdrietig en het is ook normaal als je je angstig, jaloers of schuldig voelt. Een ratjetoe dus, waar je maar moeilijk uit wijs kunt worden. Lees hier meer over rouw bij jongeren op de site van 'In de wolken'. Goed afscheid kunnen nemen is cruciaal voor het verwerkingsproces. Dat vraagt tijd, aandacht en ruimte, én op een wijze die past bij de leeftijd. 

Overige mogelijkheden

Ben je vaak neerslachtig of gedeprimeerd? Zijn je ouders gescheiden en kun je dat maar moeilijk een plekje geven? Of misschien gaat het op school allemaal niet zo lekker. Heb je nog steeds last van een pestverleden, of zelfs: speelt dat nog steeds? Of heb je moeite om te presteren onder druk en sla je dicht op het moment dát je moet presteren? Wat voor invloed hebben de Social Media op jouw leven en ben je er misschien zelfs door in de problemen gekomen? En zelfvertrouwen, hoe is het daar mee? Vaak is het één verbonden aan het ander en kan bijvoorbeeld een pestverleden nog lang doorwerken in het nu, en leiden tot bijvoorbeeld faalangst. Of onzekerheid en gedeprimeerde gevoelens.

Of ben jij misschien één van die mensen die het gevoel heeft "anders" te zijn (dan de meeste anderen) en heb je het gevoel dat je nergens echt bij hoort? Dat je altijd op zoek bent naar waar je thuishoort, wat jouw plekje is.

De puberteit is één van de verwarrendste en lastigste periodes in je leven....

Kom langs en laat je ondersteunen. Creatieve werkvormen kunnen heel helpend zijn in deze zoektochten en naast gesprekken en coachingsmethodes zullen we deze ook zeker gebruiken om zaken letterlijk en figuurlijk goed in beeld te krijgen.