Kunst  

Als beeldend kunstenaar maak ik schilderijen, fotografie en tekeningen. Daarnaast schrijf ik korte verhalen. Centraal thema in de schilderijen is beweging. De fotografie richt zich op de natuur, licht en lichtinval, reflecties en de stedelijke omgeving, of portretten. De korte verhalen, schrijfsels, behandelen het alledaagse, zijn bespiegelingen, waarnemingen & ervaringen, en zijn (deels) terug te vinden in de digitale bundel "Hard werken, heel zachtjes rimpelen". Met als doel ooit uitgegeven te worden in boekvorm als de verzameling compleet is.

En zo ontstaan er ook beeldende werken die vanuit een krachtige symboliek uitdrukking geven aan innerlijke processen. Inzichten verbeeld naar vorm. Schilderen en beeldend werken bieden een prachtige kans om dat wat van binnen beweegt, leeft en aandacht vraagt, naar buiten te brengen en zo weer te verinnelijken.  

In Aspecten (gestart in 2004) staat de cirkel als basisvorm centraal en worden fragmenten van het 'Zijn' ontrafeld en naar beeld vertaald, ondersteund door gedichten, foto's, teksten en quotes. De uitkomst van een beeldend meditatief proces leverde dit prachtige resultaat op, met krachtige beelden en waardevolle inzichten. 


 Kunst is psychose, maar dan een beheerste psychose die onverdeeld en constructief is.

In een tijd van emotionele strijd doe je er misschien beter aan te luisteren naar een bepaald muziekstuk, dan dat je een deskundige raadpleegt, kun je misschien beter een tekening van de situatie maken dan dat je probeert uit te dokteren hoe het zit. Rede is afstandelijk en legt zijn eigen beperkte ordening aan het leven op, terwijl de schone kunsten ons bij onszelf brengen en vrijwel alles kunnen bevatten wat menselijkerwijs voorstelbaar is.  

Thomas Moore, uit: Ons diepste zelf  


Schrijven


schilderijen


Fotografie