Monique Jansen

Coach, docent, kunstenaar

Ik ben werkzaam in het onderwijs als docent loopbaanbegeleiding en beeldende vorming, met een passie voor pubers en jonge mensen. En natuurlijk mensen in het algemeen, jong en oud. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in teamprocessen binnen organisaties.

Mensen te begeleiden, te inspireren en te ondersteunen in het vinden van hun vorm, hun weg de toekomst in, en de verbinding met zichzelf, is wat mij drijft. Daarin behulpzaam mogen en kunnen zijn, een bijdrage te mogen leveren om glans, verwondering en transformatie te mogen doen ontstaan, maakt mijn vak tot een prachtig voertuig om mee te werken. Binnen zowel coaching als mijn docentschap heb ik het voorrecht met mensen te mogen werken. Het inzetten van beeldende werkvormen zie ik als van grote waarde om zaken in beeld te brengen en vanuit een ander perspectief naar zaken te kijken. Eigen beeldend werk maken is een inspirerend en aanvullend medium waaraan ik met veel plezier werk. 

Geïnspireerd leven, verbinden en inspiratie delen met anderen, is mijn doel. 

Mijn achtergrond

Als docent Loopbaanbegeleiding werk ik dagelijks met jongeren om ze vanuit de drie basisprincipes 'Wie ben ik, Wat kan ik & Wat wil ik?' te laten ontdekken hoe ze hun toekomst kunnen gaan vormgeven, wat hun kansen en mogelijkheden zijn, hun talenten. Daarnaast werk ik met ze aan een stuk sociaal maatschappelijke bewustwording waardoor ze zich zelf-bewust worden van hun rol als uniek en authentiek mens in groepsprocessen en het op goede wijze kunnen deelnemen aan onze maatschappij en wat dat van ons als deelnemer vraagt.

Als kunstenaar en docent beeldend ken ik de kracht van beeldend werken. De verschillende beeldende werkvormen inzetten naast (Life-) coachings-technieken levert een unieke meerwaarde op die je de kans biedt zaken vanuit een andere hoek in beeld te brengen, anders naar jezelf te kijken, opnieuw de verbinding met jezelf aan te gaan en die te bekrachtigen, je te uiten én te ont-dekken.


 

 

LinkedIn


Issuu publishing


Facebook


Youtube


Google+


Mind@scapes onderzoek